Neem dit jaar de tijd voor uw zorgverzekering

Grote verschillen

Over enkele maanden is het weer zover. Alle zorgverzekeraars maken hun premies en voorwaarden bekend. Via allerlei media maken deze verzekeraars reclame om u te verleiden voor 2018 uw zorgverzekering bij hen af te sluiten. Veel consumenten hebben geen zin om allerlei verschillende verzekeringen te vergelijken. Onder het motto “het is toch ongeveer allemaal hetzelfde” houden ze de verzekering die ze hadden. Wij denken dat dit niet verstandig is. Want de verschillen tussen de verschillende verzekeraars zijn echt groot en worden met de jaren zelfs groter. Wat wij echter goed begrijpen, is, dat u geen zin heeft om een groot aantal verschillende verzekeringsvoorwaarden door te pluizen. Dat hoeft ook niet. Dat doen wij graag voor u.

Collectief zeker niet altijd goedkoper

Een wijdverbreid misverstand is, dat een collectieve verzekering via bijvoorbeeld uw werkgever altijd goedkoper is dan een verzekering die u individueel afsluit. Dat was vroeger meestal zo. Maar tegenwoordig hoeft dat zeker niet meer het geval te zijn. Ook wanneer u nu collectief verzekerd bent, loont het de moeite om een goede vergelijking te maken.

Wilt u vrijheid om te kiezen?

Indien wij met onze relaties praten over hun zorgverzekering stellen wij altijd de vraag in hoeverre ze het belangrijk vinden om altijd zelf een keuze te kunnen maken door welke arts en eventueel in welk ziekenhuis ze behandeld willen worden, indien dit nodig is. Onze ervaring is, dat vrijwel iedereen dit heel belangrijk vindt. Als u dit ook vindt, dan vallen echter een fors aantal zorgverzekeraars als passende keuze af. Veel zorgverzekeraars bieden namelijk een zorgverzekering aan, waarbij de verzekeraar contracten aangaat met een bepaalde groep artsen en ziekenhuizen. Heeft u medische hulp nodig, dan krijgt u deze alleen volledig vergoed, indien u kiest voor een arts of ziekenhuis waarmee deze verzekeraar een contract heeft afgesloten. Op zichzelf zijn dit prima artsen en ziekenhuizen. Maar er is dus geen volledige vrijheid van keuze.

Die vrijheid heeft u wel bij een restitutiepolis. Kort gezegd, komt deze verzekering erop neer, dat u voor de medische hulp die onder de basisverzekering valt, zelf mag weten naar welke arts of welk ziekenhuis u gaat en dat de verzekeraar deze kosten volledig vergoedt.

Aandachtspunten

Bij de keuze van een basisverzekering en aanvullende verzekering kunt u uit veel zaken kiezen. Bijvoorbeeld:

  • Welke eigen risico wilt u nemen? En wilt u dit eigen risico voor alle gezinsleden gelijk of juist verschillend?
  • Hoeveel aanvullende behandelingen van bijvoorbeeld de fysiotherapeut wilt u op de aanvullende zorgverzekering verzekeren? Waar ligt het omslagpunt dat het voordeliger is om een “zorgspaarpotje” op te bouwen dan het risico volledig te verzekeren?
  • In welke mate heeft u al een doorlopende reisverzekering met vergoeding van medische kosten in het buitenland en hoeft u deze dus niet meer op uw aanvullende verzekering mee te verzekeren?

Wij maken graag de vergelijking voor u

Ons kantoor beschikt over software waarmee wij tot in detail alle verzekeringsvoorwaarden en premies kunnen vergelijken. Zo een vergelijking maken wij natuurlijk ook graag voor u. Op dit moment kunnen wij dit nog niet, omdat de verzekeringsmaatschappijen de nieuwe voorwaarden nog niet hebben bekendgemaakt. Wij verwachten dat ze dit begin november zullen doen. Wilt u tegen die tijd van ons een vergelijking hebben, laat ons dat dan nu weten. Wij zullen dan nu al een aantal gegevens noteren. Wanneer de nieuwe voorwaarden 2018 bekend zijn, dan krijgt u van ons automatisch een advies welke zorgverzekering het best aansluit op uw wensen. Dit overzicht wordt dan gemaakt op basis van een vergelijking van een groot aantal zorgverzekeraars. Wanneer u ons een mail stuurt met de vermelding: vergelijking zorgverzekering 2018, dan nemen wij graag contact met u op om u later dit jaar een op uw wensen en situatie afgestemde vergelijking te sturen.